Blogs.

EK 2019:

Wat was het een fantastische afsluiting van een jaar hard werken. De 3 jongste teams, de parents Crew en  een aantal solisten en duo's van Urban Dance Studio Venlo mochten hun kwaliteiten nog een keer demonstreren op de Europese kampioenschappen welke dit jaar in Veldhoven plaatsvonden. 58 dansers, kloppende hartjes, zenuwen die door de keel gierden, 3 dagen lang. Vrijdag de voorrondes, de spanning, zijn de teams meteen door naar de finale of moeten ze op zaterdag nog een tweede ronde. Toch allemaal nog een tweede ronde dansen. Op zaterdag is de spanning om te snijden. Je voelt de emotie bij de teams, de drive en de wil om de finale te halen. En als dan in de avond het verlossende woord valt dat alle teams de finales hebben bereikt, komt de ontlading en ook meteen weer de spanning voor zondag. De grote dag, de dag waarop de teams en dansers met of zonder prijzen naar huis zullen gaan. Op van de zenuwen zijn de teams in de vroege ochtend weer aanwezig. Iedereen neemt nog een keer de dan door en dan is het moment daar: het allesbeslissende moment, die paar minuten die bepalen of ze wel of niet in de prijzen vallen.. Niet te beschrijven hoe spannend dat is voor zowel de toeschouwers als de dansers. Wachten op de uitslag, het verlossende woord: Jongste team 3e, team onder 12 en onder 14 7e en de parents crew 4e. Een van de duo's 5e. Wat een fantastische resultaten, iedereen in de prijzen gevallen. Mooier kon het wedstrijdseizoen niet afgesloten worden. Hoe trots kun je als dansdocente zijn op je team.. We kunnen u vertellen dat dat niet in woorden uit te drukken is. Dankzij sponsoren van Stichting UDS Talent is dit evenement een groot succes geworden.

Talent Summerclasses en Talent Summercamp 2020:

Deze zomer was het dan zover: onze eerste projecten werden gelanceerd: Talent Summerclasses en Talent Summercamp. In een andere vorm dan oorspronkelijk bedoeld en in verband met de huidige situatie met minder deelnemers dan beoogd, maar ondanks dat een groot succes. Een succes welke wij de komende jaren willen blijven uitbreiden en verbeteren.

Talent Summerclasses was erop gericht om met de talenten dieper in te gaan op techniek, choreo's en het volgen van diverse workshops, hen te laten groeien, vaardigheden te ontwikkelen waarmee zij nu en in de verre toekomst hun voordeel kunnen doen.  En wat hebben onze talenten genoten deze weken. Van de workshops van diverse choreografen, maar ook van de theorie die niet ontbrak.  Dankzij Huis van de Kunsten Limburg hebben wij dit project kunnen realiseren. Een korte impressie willen wij jullie dan ook niet onthouden.

Talent Summercamp was een project gericht op talenten die in de toekomst iets met dans willen doen. Een 3-daags Camp, een cmobinatie van theorie en praktijk.  Een project gericht op jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud, die bezig zijn om keuzes te maken voor hun toekomst. Jongeren die nu nog te jong zijn om een dansopleiding te volgen, maar wel aan de slag willen met de voorbereidingen hiervoor. Er was behoefte aan 1 op 1 aandacht, achtergrondinformatie, kennis, het leren choreografieën te maken en de mogelijkheid om leren les te geven. Met behulp van Cultuurimpuls Venlo en Lovin This hebben we dit mooie project kunnen realiseren. Een project welke wij de komende jaren zullen continueren en uitbreiden. De feedback van zowel de professionals als de studenten was erg positief. Hieronder een korte impressie van 3 geweldige dagen.